Σα. Απρ 27th, 2024

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, αντιπροσωπεία μαθητών του ΓΕΛ Κισάμου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Χ. Αντωνίου, Ν. Ζουριδάκη, Π. Παναγιωτάκη, και Β. Χασάπη, επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κισάμου, και διένειμαν δώρα στους μαθητές του σχολείου. Η αγορά των δώρων έγινε με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα που έψαλλαν οι μαθητές του ΓΕΛ την 21.12.2023. Στη συνέχεια, μαθητές και καθηγητές των δύο σχολείων συνδιασκέδασαν με μουσική και χορούς, στον αύλειο χώρο του ΕΕΕΕΚ.

Η εν λόγω δράση – που εντάσσεται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας) και των Εκπαιδευτικών Ομίλων που υλοποιεί το ΓΕΛ Κισάμου – είχε ως στόχο, οι μαθητές/μαθήτριες του ΓΕΛ:

  • να αναπτύξουν το αίσθημα της ενσυναίσθησης και αποδοχής της διαφορετικότητας,
  • να συνειδητοποιήσουν, ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποια παιδιά δεν αποτελούν εμπόδιο συναναστροφής και αιτία αποκλεισμού,
  • να γίνουν κοινωνοί της αναγκαιότητας συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία, στο πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, και εργασιακό περιβάλλον, ώστε το αυτονόητο να πάψει να είναι το ζητούμενο.

Νεκτάριος Ζουριδάκης

Διευθυντής ΓΕΛ Κισάμου

 

 

 

Γενικό Λύκειο Κισσάμου © 2021 - Πολιτική απορρήτου